FAQ

Klik op een vraag voor het antwoord.

Voor hoeveel dagen dien ik de accomodatie minimaal te huren?

De minimale verblijfsduur is drie dagen.

Hoe wordt mijn reservering bevestigd?

Als je een van de huisjes boekt, ontvang je per mail een huurovereenkomst. We verzoeken je die ons ondertekend in tweevoud toe te zenden, waarna je een door ons ondertekend exemplaar retour ontvangt.

Wanneer is de boeking definitief?

In de huurovereenkomst staan onze betalingsgegevens. Als aanbetaling dient 50% van de huursom binnen 2 weken na verzending van de overeenkomst te worden overgemaakt. Zodra de aanbetaling door ons is ontvangen en de huurovereenkomst voorzien van handtekening aan ons is geretourneerd, is de boeking definitief.

Kan ik de boeking nog annuleren?

In verband met alle onzekerheden rondom Covid 19 hanteren wij ook voor de zomer van 2022 soepele annuleringsvoorwaarden. Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor de huuraanvang; ook de aanbetaling ontvang je dan terug. Mocht Puglia binnen één week voor de huuraanvang of tijdens de huurperiode onverhoopt toch weer de corona-status oranje of rood krijgen, dan mag het verblijf desgewenst worden geannuleerd dan wel afgebroken en wordt de al betaalde of resterende huursom geretourneerd.

Wat is er bij de huurprijs inbegrepen?

Gas, elektra, water en het gebruik van bed-, bad- en keukenlinnen zijn bij de huurprijs inbegrepen, met dien verstande dat in de Trullo Vallegna bij overmatig watergebruik (> 2.000 liter per week) er eenmalig € 30,- in rekening wordt gebracht. Niet bij de huurprijs inbegrepen is € 45,- schoonmaakkosten.

Wat is de maximale bezetting van de huisjes?

De Trullo Vallegna is geschikt voor twee personen. In het huis in Carovigno kunnen vier personen verblijven.

Hoe laat dien ik in- en uit te checken?

Vanaf 13.00 uur kan je in de accommodatie terecht. De uitchecktijd is 11.00 uur.
Als wij op de dag van je vertrek geen nieuwe huurders ontvangen –€ of als die pas ’s avonds laat arriveren –€ mag je ook later uitchecken. Datzelfde geldt voor je aankomst: zijn er die dag geen vertrekkende huurders, dan kan je desgewenst al eerder in de accommodatie terecht.

Mijn vlucht arriveert ’€s avonds pas laat. Kan ik nog bij jullie terecht?

Inchecken kan tot 22.00 uur. In geval van vertraging van je vlucht wachten we jullie, hoe laat het ook wordt, bij het gehuurde huis op.

Is er een mogelijkheid dat wij van het vliegveld worden opgehaald?

Helaas, die mogelijkheid is er niet. Wij raden je daarom aan je auto op het vliegveld te huren.
Op de vliegvelden van Brindisi en Bari gaat er ook een shuttlebus naar het station, vanwaar je een trein naar Ostuni kunt nemen.
Reken voor een taxi van Brindisi naar Ostuni minimaal € 50,-, vanaf vliegveld Bari minimaal € 100,-.

Hoe ontvang ik de sleutel van het huisje?

De sleutel wordt bij aankomst overhandigd. We spreken met je af bij het gehuurde huisje.

Is het huren van een auto onontbeerlijk?

Als je niet met de auto komt, raden wij dat ten sterkste aan. In de Trullo Vallegna is het zelfs absoluut noodzakelijk.
In de Casa Carovigno zou je het eventueel zonder auto kunnen stellen. Maar als je de omgeving wilt verkennen of naar een van de stranden wilt, is een auto erg fijn. Natuurlijk is er openbaar vervoer, maar de bestemmingen zijn slechts beperkt.

Waar kan ik het beste een auto huren?

Op de vliegvelden van Brindisi en Bari zijn verschillende autoverhuurbedrijven. Wij raden je aan de auto al van te voren te boeken: niet alleen bespaar je dan geld – ter plekke huren is duurder – maar ook blijft men bij een eventueel vertraagde late vlucht gegarandeerd op je wachten (normaal sluiten de autoverhuurbedrijven om 23.00 uur). Wil je je geen zorgen maken over krasjes e.d. en de auto graag all-risk verzekerd zien, dan is ons gebleken dat Sunnycars het voordeligste verhuurbedrijf is.

Waar kan ik de auto parkeren?

Bij de Trullo Vallegna is er alle ruimte voor de auto op eigen terrein en bij de Casa Carovigno is parkeren direct bij het huis zo goed als altijd mogelijk.

Kan ik een fiets of scooter huren?

Ja, er zijn enkele verhuurbedrijven. De prijzen liggen echter hoger dan je in Nederland gewend bent.

Wat moet ik doen als er iets in het huisje kapot is of niet goed functioneert?

In dat geval waarschuw je ons telefonisch of per sms. Wij zijn dan snel ter plekke en zorgen er voor dat het probleem binnen afzienbare tijd wordt opgelost. Is het euvel echter te wijten aan je eigen nalatigheid, dan zullen wij de reparatiekosten in rekening moeten brengen.

Is het water drinkbaar?

Het leidingwater in de Casa Carovigno is drinkbaar. De trullo is, zoals de meeste huizen op het platteland, niet aangesloten op het waternet. Hier wordt het water gebracht door grote tankauto’€s. Vanuit de ondergrondse cisterna wordt het water op de gewone wijze door de leidingen gepompt. Het water dat wordt gebracht kan je drinken, maar omdat het lange tijd stil staat in de cisterna, raden we je aan toch flessenwater te gebruiken (12 liter koop je bij de supermarkt voor € 0,99). Wassen, koken, tandenpoetsen, etc. met het water uit de kraan is geen enkel probleem.

Waar kan ik mijn boodschappen doen?

Ostuni is vanuit de Trullo Vallegna (4 km) de dichtstbijzijnde plaats waar je winkels en supermarkten vindt. De Casa Carovigno is op loopafstand van een supermarkt en er zijn verschillende kleine winkeltjes in de buurt voor je dagelijkse boodschappen. De meeste winkels zijn geopend van 9.00-13.00 en van 17.00-21.00 uur. De supermarkten Carrefour in zowel Ostuni als Carovigno zijn zeven dagen in de week geopend van 8.00-21.00 uur.

Is er een internetaansluiting aanwezig in de huisjes?

Door de ligging op het platteland is redelijke WiFi in de Trullo Vallegna helaas nog steeds niet mogelijk. In Ostuni zijn echter diverse internetpunten en vele horecagelegenheden met gratis WiFi. Gratis WiFi is er ook op de gehele Piazza della Libertà, het centrale plein van Ostuni. De Casa Carovigno beschikt wel over gratis WiFi.

Zijn de huisjes rolstoelvriendelijk?

Helaas, dat zijn ze door trappen en hoogteverschillen niet.

Kan ik mijn hond of kat meenemen?

In overleg is dat mogelijk.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kunt ons een mailtje sturen via het contactformulier dat je op deze website vindt.