– Ostuni

Al van ver zie je Ostuni liggen: een witte stad op een heuvel, bekroond door de zandstenen 15e eeuwse kathedraal met zijn kleurige koepel. Het stadje wordt omgeven door een Middeleeuwse vestingmuur, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over eeuwenoude olijfgaarden tot aan de Middellandse Zee.
Het oude, authentieke centrum ligt op het hoogste punt en is levendig en schilderachtig. Je kunt er eindeloos ronddwalen door een labyrint van kleine straatjes. Iedereen is verplicht om zijn huis elk jaar wit te kalken. Pittoreske doorkijkjes bieden telkens weer een onverwachtse blik op de blauwe zee in de verte.
Er zijn veel restaurants (heerlijke streekgerechten!), pizzeria’s, terrasjes en kleine winkeltjes. In de zomermaanden heeft Ostuni een bruisend uitgaansleven en hebben er ‘s avonds op de vele pleintjes diverse festiviteiten plaats.
Buiten het ‘centro storico’ is het stadje modern en van alle gemakken voorzien. Op zaterdagochtend is er een zeer uitgebreide markt en elke tweede zondag van de maand een grote rommel- en antiekmarkt.