– Stranden

Ostuni ligt 5 km van zee. De 18 km lange kustlijn van Ostuni heeft ook in 2021 weer het Bandiera Blu eco-label ontvangen voor haar schone stranden. De ‘Blauwe Vlag’ is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan schone en veilige stranden en jachthavens. Ostuni ontving de Bandiera Blu – sinds 1994 – voor de 28e keer.
Er zijn heel veel verschillende strandjes: zand of rots, kleine baaitjes of lange zandstranden. Verken ze allemaal en ontdek zelf waar jouw voorkeur naar uitgaat. Pilone, Rosamarina, Monticelli, Costa Merlata, Santa Lucia en Torre Pozzella zijn slechts enkele van de stranden waar het fijn toeven is. Neem wel een parasolletje mee!
In het voor- en naseizoen is het niet ongewoon het hele strand voor jezelf te hebben. Alleen in augustus is het er erg druk met – vrijwel uitsluitend – Italiaanse toeristen. Zowel het vlakbij Ostuni gelegen havenplaatsje Villanova als de kustplaats van Carovigno, Torre Santa Sabina, hebben een aantal bars en (vis)restaurants. In Villanova kun je (zeil)bootjes huren en er is een jachtclub en een Padi diving centre.